ErhvervskontoPris.dk hjælper danske virksomheder med at finde en billig erhvervskonto

Hvis du har en virksomhed eller går med tanken om at starte en, så kan det være en god idé at få et godt overblik over priserne på erhvervskonti. En billig erhvervskonto kan gøre, at du pludselig får råd til andre ting i din virksomhed – eksempelvis på at gøre dit produkt endnu bedre eller at gøre din hjemmeside pænere.

 

ErhvervskontoPris.dk kan hjælpe dig med at finde en erhvervskonto med deres store overblik over priser og gebyrer i Danmark samt i udlandet. Måske er det ikke det bedste match, hvis du vælger den billigste erhvervskonto. Måske har du brug for noget mellem det billigste og det dyreste. Alt dette kan du finde ud af på deres hjemmeside, når du sammenligner.

 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du overhovedet skal have en erhvervskonto, så læs med her.

 

Derfor skal du have en erhvervskonto

Når du stifter et selskab (ApS, A/S, P/S og dermed ikke enkeltmandsvirksomheder), skal du have en erhvervskonto registreret i selskabets navn. Dette selskab er nemlig en juridisk person, og du kan dermed ikke anvende din egen personlige bankkonto til selskabets aktiviteter. Hvis du hedder John Doe, og dit selskab hedder John Doe ApS, så er det stadigvæk to forskellige personer, og du skal dermed have en konto til hver. Du kan læse mere om selskabsformer inde på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

 

Ikke nok med at det ikke er tilladt at anvende sin personlige konto til selskabets aktiviteter, så er der også et krav om NemKonto til selskabet. Igennem selskabets NemKonto kan selskabet modtage penge fra det offentlige. Dette kunne eksempelvis være moms eller hvis man har betalt for meget i afgift. Derudover udbetaler de fleste advokater, der stifter dit selskab, udelukkende til NemKonto. Du skal derfor have en NemKonto for at få udbetalt din selskabskapital uden yderligere gebyrer.

 

Du kunne måske starte et selskab, der kun tager imod kontanter og dermed undgå at have bankkonto, men det er selvfølgelig ikke muligt i dag. Det er alt for risikabelt at have kontanter liggende, og der er nærmest ingen brancher, der udelukkende tager imod kontanter i 2021.

 

Forskellige priser på konti

Ligesom der er forskellige gebyrer i forskellige banker for privatpersoner, så gør det samme sig gældende for selskaber. Forskellene er bare meget større, når vi snakker om selskaber. Inde på ErhvervskontoPris.dk kan man nemlig se, at den billigste bank giver gratis oprettelse, hvorimod den dyreste tager helt op til 5000 kr.

Der er selvfølgelig også andre gebyrer i forbindelse med at have en erhvervskonto. Du kan komme ud for at betale et månedligt gebyr og et årligt kortgebyr. Det månedlige gebyr plejer at være et par hundrede kroner. De fleste banker tager ikke et kortgebyr, men det kan forekomme.